Šta je RPM Revelution Per Minute

Šta je RPM Revelution Per Minute

RPM je skraćenica od inicijala od “Revelution Per Minute” a njegovo značenje je; To je broj okretaja u minuti.

U tehnologiji motora sama velika brzina nema smisla, ona se odnosi na rotirajuću osovinu ili okretaje motora u minuti.

Okretni moment proizveden pri visokim okretajima u benzinskim vozilima može se postići pri nižim okretajima u dizelskim.

Okretni moment i RPM

Zakretni moment i broj okretaja su kao dvije strane medalje. Jedno bez drugog je besmisleno. Bez broja okretaja, okretni moment je samo beskorisna brojka. Zakretni moment i broj okretaja u minuti su različiti odrazi iste veličine.

Zakretni moment i broj okretaja u minuti su zamjenjivi preko prijenosa, tako da možemo pretvoriti bilo koju količinu zakretnog momenta u RPM ili obrnuto. Prijenos nam to daje. Na primjer, razmotrite kolut radijusa od 1 metar, na koji je namotano 6280 metara užeta.

Pretpostavimo da se naš kotur okreće motorom snage 100 kgm i ciklusom od 1000 okretaja u minuti. Podignimo kotur 6280 m i na njegov kraj pričvrstimo uteg od 100 kg. Budući da naš motor ima okretni moment od 100 kgm i 1000 o/min, to će podići težinu od 100 kg na 6280 metara za 1 minutu.

Snaga našeg motora (100 x 1000 /728) je 137 KS. Da, podigli smo uteg od 100 kg 6280 m za 1 minutu s motorom s okretnim momentom od 100 kgm i 1000 RPM, ali ne želimo čekati toliko, kažemo da završimo posao za ½ minute.

U ovom slučaju na kolut montiramo motor s okretnim momentom od 100 kgm ali krugom od 2000 RPM. Sada ponovno dižemo uteg od 100 kg 6280 m, ali za samo pola minute. Zakretni moment nepromijenjen, broj okretaja udvostručen, naše vrijeme prepolovljeno. Snaga ovog motora je također 100 x 2000 / 728 = 274 KS. Dakle dvaput prvi motor.

Iako se okretni moment ne mijenja, prepolovimo vrijeme potrebno kada udvostručimo konjske snage, POZOR (!) ovdje. Dakle, što se događa ako na kolut spojimo motor s okretnim momentom od 50 kgm i krugom od 4000 o/min? Budući da je težina 100 kg > 50 kgm okretnog momenta, naš motor neće moći podnijeti ovu težinu.

što imamo? Imamo 50 kgm okretnog momenta, što nam je malo, i 2 puta veći broj okretaja koji nam treba. Ne možemo li ovaj suvišni broj okretaja u minuti pretvoriti u okretni moment koji nam je potreban? Da, to možemo učiniti s zupčanikom koji ima opseg (2:1) između remenice i osovine motora koji smanjuje brzinu na pola.

RPM u automobilima

U tom slučaju broj okretaja pada na 2000, okretni moment se povećava na 100 kgm, a konjske snage se ne mijenjaju (50 x 4000 /728 = 274 KS). Kao što vidite, od 2 motora s istom konjskom snagom, različitim okretnim momentom i brojem okretaja, onaj s 50 kgm okretnog momenta nije mogao izravno podići težinu, ali kada smo između stavili prijenos omjera 2:1, 2 motora su bila jednak u svakom pogledu, ne samo u smislu konjskih snaga.

Mjenjač pretvara višak okretaja u zakretni moment kada nam treba okretni moment, a višak okretnog momenta u okretaje u minuti kada trebamo okretaje u minuti. Okretni moment i broj okretaja u minuti su fizičke veličine koje se mogu međusobno pretvoriti. Naš novčić je konjskih snaga, jedna strana ovog novčića je okretni moment, a druga strana je broj okretaja.

Stoga, jednostavan 4:1 prijenos lako izjednačava motor koji proizvodi 50 NM okretnog momenta pri 8000 RPM s motorom koji proizvodi 200 NM okretnog momenta pri 2000 RPM. Zašto vam treba više okretaja? Ići brže; Zašto vam treba više okretnog momenta? Za nošenje/povlačenje većeg tereta… Mjenjač vam daje ono što želite: više okretaja u minuti ili više okretnog momenta.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.